Czas wysyłki: 5 dni
Koszt wysyłki: od 18,00 zł
Numer katalogowy: 1086425652
Kod producenta: 5907813163609
Stan magazynowy:
Kod EAN: 5907813163609
Stan produktu: Nowy
Włókno kokosowe COCO peat brykiet (pH 6,5-7,5) to naturalny produkt powstały w wyniku rozdrobnienia łupin i włókien kokosowych, sprasowanych w formę brykietu. Jest wolne od dodatków chemicznych. Swoją formą przypomina torf. Może być stosowane jako samodzielne podłoże lub jako uzupełnienie innych podłoży. Zmieszane z ziemią, rozluźnia ją i napowietrza.
Włókno oraz chipsy kokosowe znajdują zastosowanie m.in. jako podłoża w terrariach, akwariach, hodowli zwierząt oraz w uprawach.
Włókna kokosowe są zalecanym dodatkiem do podłoży w uprawie storczyków.
Specyfikacja:
Zalety:
Zastosowanie:
- jako podłoże do upraw warzyw, owoców, roślin ozdobnych,
- jako wzbogacenie innych podłoży,
- jako podłoże do upraw hydroponicznych,
- jako podłoże w terrariach, akwariach i w hodowli zwierząt egzotycznych.
Korzyści:
- zamiennik podłoża torfowego,
- zmieszane z ziemią rozluźnia ją i napowietrza,
- lżejsze od torfu,
- reguluje gospodarkę wodną podłoża, dobrze absorbuje wodę,
- dobrze pochłania z wodą składniki odżywcze i stopniowo je uwalnia
- tworzy optymalne warunki dla rozwoju korzeni,
- jest biodegradowalne.
Sposób użycia (rozluźnienie brykietu wodą):
1. Umieść kostkę w odpowiednim pojemniku ok. 11L,
2. Dodaj wodę, ok. 2L na 650g
3. Poczekaj aż kostka włókna kokosowego napęcznieje i rozluźni się.
Same włókna kokosowe nie zawierają w sobie zbyt wielu składników odżywczych, stąd jeżeli będą służyły do uprawy roślin, zalecane jest połączyć je z nawozem organicznym.
Satysfakcja jakości i zdrowia Twoich roślin - zawsze sprzedajemy oryginalne produkty, z aktualnymi datami ważności, w oryginalnych opakowaniach producenta.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.