Czas wysyłki: 5 dni
Koszt wysyłki: od 15,00 zł
Numer katalogowy: 1062185491
Stan magazynowy:
Kod EAN: 5907595503976
Stan produktu: Nowy
Red Russian
Kiełki Jarmużu Czerwonego są bogate w witaminę A, K i C, a także w sód, potas i żelazo. Jarmuż znany jest ze swych właściwości antyoksydacyjnych, przeciwnowotworowych i przeciwzapalnych.
Kiełki Jarmużu Czerwonego to doskonały produkt dla osób, które dbają o swój wygląd oraz zdrowie. Kiełki posiadają dość ostry smak, jednak ich właściwości zdrowotne są niezliczone. Kiełki można jeść na surowo, lub można dodawać je praktycznie do wszystkiego, do jogurtu, do sałatki, do ryżu czy kaszy, albo do koktajlu.
Kiełki jarmużu to doskonały pomysł na urozmaicenie swojego menu:
Biały puszek występujący w korzeniowej części świeżych kiełków jarmużu, ze względu na swój wygląd (biały meszek), bywają mylone z pleśnią. Są to korzonki boczne – włośniki - element systemu korzeniowego rośliny.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 3-5 cm, po 3-6 dniach
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.